Welon teleskop nie moze plywac.

Forum o leczeniu i profilaktyce ryb w akwarium

Moderatorzy: michelle1992, BARA, krzych_100, grzesi3k, wojtass9

ODPOWIEDZ
emdma87

Welon teleskop nie moze plywac.

Post autor: emdma87 »

Witam

Mam problem z jedna z nowych rybek.
Welon teleskop od kilku tygodni leży na boku i nie moze plywac.

Odkod zaczela opadac na dno przelozylem go do kuli, bo nie mam nic innego i lezy tak juz ze 3 tygodnie.

Myslalem ze padnie ale caly czas sie trzyma i przyjmuje pokarm. Podrzucam mu pod pyszczek kulki opadajace na dno i zjada normalnie.

Wyglada jakby nie mogl ruszac tylna pletwa. Czasami sie podrywa i poplynie kilka sekund ale znowu leci na dol.

Przedwczoraj dodalem jedna lub dwie krople esha exit bo od lezenia na boku zrobilo mu sie odparzenie i zaczyna dostawac lekkiej plesnoawki. Owinalem tez kocem ta kule zeby troche mial tam cieplej.

Nastepnego dnia zaczal plywac jak szalony krazyl po kulu i juz chcialem go przelozyc do duzego akwarium do reszty rybek, ale stwierdziłem, że poczekam jeszcze jeden dzien.

Teraz znowu lezy na dnie i tylko oddycha spokojnie. :|

Nie wiem juz co mam z nim robic.
Elemelek

Re: Welon teleskop nie moze plywac.

Post autor: Elemelek »

Witam
Przede wszystkim nie podales zadnych informacji odnosnie wielkosci akwarium ani zarybienia ani utrzymywanej temperatury czy pH . "Złote rybki" sa specyficzne i trzeba je inaczej karmic i zapewnic chlodniejszą wode ,duuuzo miejsca ,odpowiednie podloze (bo potrafią polknac kamien) oraz nadfiltracje .
ODPOWIEDZ